24 oktober 2017
Bijgeboekt: Boer Peer
................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

Theater de Schalm in Veldhoven zal op dinsdagmiddag 28 november eenmalig de prachtdocumentaire Boer Peer vertonen.
Voorafgaand aan de vertoning van deze documentaire (duur circa 40 minuten) zal de heer Grard Snelders (lid heemkundekring Zeelst schrijft Geschiedenis) vertellen over het boerenleven in Veldhoven.

We nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn.
Kaarten voor deze middag zijn slechts 5 Euro en te bestellen via deze site: http://deschalm.com/programma/boer-peer/ of via mail reserveringen@deschalm.com, en telefonisch via 040-2533578 (ma-za 11.oo-15.oo uur)

Aanvang = 14:00 uur (kassa is vanaf 13:15 uur geopend voor ophalen kaarten en dagverkoop – indien niet uitverkocht)
Locatie = Lindenzaal van Theater de Schalm

Over de documentaire
Boer Peer uit Maliskamp leefde bijna 100 jaar in zijn vervallen boerderij waar hij tot aan zijn dood stug doorboerde. Vergezeld door de stilte van het Brabantse platteland wachtte hij de terugkeer van de Duitsers af. Documentairemaker Daan Jongbloed wist het vertrouwen te winnen en filmde Peer de laatste tien jaar van zijn leven.Boer Peer, een intiem portret van een zeldzaam sobere man, ging op het Nederlands Film Festival 2017 in première.
Peer Smulders leefde als een kluizenaar.Zonder douche, warm water, tv, radio, koelkast of andere luxe. Bijna honderd winters bracht hij door naast de houtkachel. Op een gaspitje kookte hij zijn dagelijkse kost, aardappels met spek en een pot sperziebonen of spinazie. Droog gekookt tot een prutje dat hij rechtstreeks uit de pan schraapte.Tot zijn dood hield Peer nog acht koeien, die hij vetmestte voor de slacht. “Ik blijf werken tot ik dood ben”, zei Peer.
“Peer was een prachtige en sterke man, echt een boer als vroeger. Die tot het eind van zijn leven dagelijks kruiwagens vol mest de stal uit kruide en buiten op de vaalt leeg kiepte. In weer en wind. Peer is een monument voor het ouderwetse boerenleven, een tijd die misschien voorgoed voorbij is”, aldus Jongbloed.

TRAILER: https://vimeo.com/234466144

Lengte: 40 minuten
Regie & camera: DaanJongbloed
Producent: Frank van Osch

Nieuwsoverzicht
meld je aan voor de nieuwsbrief
Op de hoogte blijven van bijboekingen nieuwe voorstellingen en nog veel meer leuks? meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
DEEL DEZE VOORSTELLING MET JE VRIENDEN
DELEN OP FACEBOOK
Contact
  • Volg ons
  •   
Kantoor algemeen
Theaterkassa
blijf op de hoogte
Op de hoogte blijven van bijboekingen nieuwe voorstellingen en nog veel meer leuks? meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.