23 februari 2016
Die Fledermaus: Alom geroemde operette van Johan Strauss jr in Veldhoven
................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

De alom geroemde en misschien wel meest geliefde operette ter wereld Die Fledermaus komt op dinsdag 8 maart naar Veldhoven! Die Fledermaus van Johann Strauss jr. wordt uitgevoerd door koor en orkest van het Fontys Conservatorium met zangers van Muziektheater Klassiek, Master of Music en musici van Orkest Zuid onder leiding van Jos van de Braak. Afstuderende studenten van de opleidingen Scenografie en Productie Podiumkunsten van de Theaterschool Amsterdam verzorgen de kostuums, decor en productie.

Komische huwelijksklucht
Regisseur Jeroen Lopes Cardozo smeedde Die Fledermaus, een huwelijksklucht vol jaloezie, humor en feest tot een onweerstaanbaar geheel. Een bijzondere raamvertelling van een podium in een podium en een marionette die vertelt. Met aansprekende melodieën van de Weense Wals en vocalisten die zich uitleven in aria’s als Mein Herr Marquis of melancholieke Klänge der Heimat. Het stuk bevat prachtige melodieën en meeslepende dansmuziek. Een combinatie van levendigheid en onweerstaanbare charme, maar ook een hele bijzondere samenwerking tussen Fontys Hogeschool voor de Kunsten Tilburg, de Theaterschool van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en Orkest Zuid!

Die Fledermaus is te zien op
– Donderdag 3 maart 20.15 uur in de Stadsschouwburg in Haarlem
– Dinsdag 8 maart 20.15 uur in De Schalm in Veldhoven
– Woensdag 9 maart 20.15 uur in Theaters Tilburg

Hoofdrol voor prijswinnaar Grachtenfestival Conservatorium Concours
Op het podium staan een koor, solisten en een orkest, in totaal zo’n 90 talenten van Fontys Hogeschool voor de Kunsten (FHK). Een van hen is Raoul Steffani, de winnaar van het Grachtenfestival Conservatorium Concours in Amsterdam op 14 februari 2016. Hij is tijdens Die Fledermaus terug te zien in de rol van Gabriel von Eisenstein.

FHK Agenda en app
Kijk voor het complete aanbod van Fontys Hogeschool voor de Kunsten (FHK) op fontys.nl/fhkagenda of download de nieuwe gratis app FHK Agenda
(via App Store of Google Play Store).

Nieuwsoverzicht
meld je aan voor de nieuwsbrief
Op de hoogte blijven van bijboekingen nieuwe voorstellingen en nog veel meer leuks? meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
DEEL DEZE VOORSTELLING MET JE VRIENDEN
DELEN OP FACEBOOK
Contact
  • Volg ons
  •   
Kantoor algemeen
Theaterkassa
blijf op de hoogte
Op de hoogte blijven van bijboekingen nieuwe voorstellingen en nog veel meer leuks? meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.