12 mei 2017
Directeur Jan Wouda kondigt vertrek aan bij Theater de Schalm
................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

Jan Wouda verruilt na ruim zeventien jaar het directeurschap van De Schalm voor de functie van directeur bij Theater Markant in Uden. Zijn benoeming gaat in per 1 september 2017.

Jan Wouda is sinds januari 2000 werkzaam geweest als directeur-bestuurder en daarmee eindverantwoordelijk geweest voor de exploitatie en de programmering van Stichting Theater de Schalm.
Het theater is onder zijn bezielende leiding gegroeid van een Cultureel Centrum naar een professioneel theater. Het aantal theatervoorstellingen verdubbelde ruimschoots en het aantal bezoekers verdriedubbelde zelfs. De Schalm heeft nu meer dan 170 theatervoorstellingen per seizoen. Daarnaast is de Schalm meer open komen staan voor de vele amateur en culturele verenigingen die met grote regelmatig optreden. Het bedrijfsleven heeft onder Jan’s directeurschap de weg naar het theater weten te vinden, als gebruiker van de faciliteiten of als zakenvriend en bezoeker. Samen met zijn team realiseerde hij de onlangs afgeronde verbouwing en een ingrijpende reorganisatie, waardoor De Schalm klaar is voor de toekomst.

In 2015 werd een nieuwe visie gelanceerd voor De Schalm. Het theater als de plek om te dromen, om dromen waar te maken, om te ontmoeten en te reflecteren.

Raad van Toezicht Voorzitter Lies de Groot: ‘Jan heeft meer dan 17 jaar met veel toewijding en passie op professionele wijze Theater de Schalm geleid. Hij heeft met  zijn ondernemende aanpak, zijn kunde en zijn niet aflatende enthousiasme  De Schalm en zijn team  laten uitgroeien tot de ontmoetingsplek die het nu is.  Uiteraard vinden wij het bijzonder jammer dat hij het theater nu gaat verlaten. Er liggen nog vele uitdagingen op het vlak van samenwerking binnen de cultuurcluster en het cultureel ondernemerschap in Veldhoven. Het is nu aan ons om een  goede opvolger te vinden, die hetgeen met zoveel passie is opgebouwd verder voort kan gaan zetten. We wensen Jan veel succes op zijn nieuwe plek als directeur bij Theater Markant in Uden.’

Jan Wouda: ‘Ik ben er trots op wat ik samen met mijn team heb kunnen bereiken met Theater de Schalm. Een theaterprogrammering die geprofessionaliseerd en meer dan verdubbeld is, waar de vele lokale amateurverenigingen veelvuldig optreden en waar het bedrijfsleven de weg naartoe kent. Een theater, dat na een grote verbouwing Arbo technisch klaar is voor de toekomst. We hebben samen De Schalm als professioneel theater in de regio op de kaart gezet, en ik kijk met heel veel plezier terug op deze periode en op al die warme contacten die ik hier mocht  krijgen. Voor mij persoonlijk is Theater Markant een echt nieuwe uitdaging maar ook een logische stap. Hier kan ik een nieuwe droom waar gaan maken.”

Bekijk hier het bericht van Eindhovens Dagblad
Bekijk hier het bericht van Omroep Veldhoven

Nieuwsoverzicht
meld je aan voor de nieuwsbrief
Op de hoogte blijven van bijboekingen nieuwe voorstellingen en nog veel meer leuks? meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
DEEL DEZE VOORSTELLING MET JE VRIENDEN
DELEN OP FACEBOOK
Contact
  • Volg ons
  •   
Kantoor algemeen
Theaterkassa
blijf op de hoogte
Op de hoogte blijven van bijboekingen nieuwe voorstellingen en nog veel meer leuks? meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.