16 september 2016
FC de Rebellen gaat het theater in … met gedetineerden
................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

Afgelopen week is de nieuwe theatertour van FC de Rebellen gestart. Ze gaan dit theaterseizoen in met een opmerkelijke samenwerking.

FC de Rebellen en de Dienst Justitiële Inrichtingen tekenende vrijdag 16 september het samenwerkingsconvenant “Sport als re-integratiemiddel”. Dit houdt in dat de crew van FC de Rebellen o.a. gedurende de theatertour van 41 voorstellingen uitgebreid wordt met enkele gedetineerden die achter de schermen meewerken om op deze wijze deel te nemen aan het resocialisatie-proces. Deze gedetineerden hebben tijdens hun in bewaring stelling door hard werken en toewijding bewezen dat ze een tweede kans verdienen en die mentaliteit past bij de gedachtegang van FC de Rebellen.

Ook zal FC de Rebellen geregeld aanwezig zijn tijdens toernooien en andere evenementen van het gevangeniswezen om gedetineerden sportief te begeleiden en mentaal te inspireren om de terugkeer in de maatschappij zo succesvol mogelijk te maken.

Op 24 maart van dit jaar staan ze bij ons in theater De Schalm, de tournee duurt tot en met mei 2017.

 

fc-de-rebellen

Nieuwsoverzicht
meld je aan voor de nieuwsbrief
Op de hoogte blijven van bijboekingen nieuwe voorstellingen en nog veel meer leuks? meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
DEEL DEZE VOORSTELLING MET JE VRIENDEN
DELEN OP FACEBOOK
Contact
  • Volg ons
  •   
Kantoor algemeen
Theaterkassa
blijf op de hoogte
Op de hoogte blijven van bijboekingen nieuwe voorstellingen en nog veel meer leuks? meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.