Kaartverkoop
................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

Kaarten reserveren voor voorstellingen in De Schalm kan op diverse manieren:
-online via deze site
-email via reserveringen@deschalm.com
-telefonisch van maandag t/m vrijdag 11.00 – 15.00u
-balie van de theaterkassa maandag t/m vrijdag 11.00 – 15.00u. Van maandag tot en met vrijdag kunt u terecht bij de nieuwbouw (ingang tegenover AH). Voor aanvang van voorstellingen en films en op zaterdag (vanaf 15 september) kunt u terecht bij de hoofdingang (tussen het gemeentehuis en restaurant D’n Burgemister)
Zomersluiting: zaterdag 7 juli tot en met zondag 19 augustus.
Open de online brochure voor theaterseizoen 2017-2018 via deze link

Klik HIER voor de plattegrond van de Grote zaal (480 stoelen)
Klik HIER voor de plattegrond van de Lindenzaal (kleine zaal – 185 stoelen)

Betaalwijzen
Aan de theaterkassa kunt u contant, met pin, creditcard en de meest gangbare bonnen betalen. De Nationale Theater- en Concertbon (niet voor films), Iris cheque (VVV-bon), VVV Giftcard, City Centrumbon, Nationale Bioscoopbon (alleen voor film) of Schalm Waardecheque. Is er nog een restantbedrag over bij inleveren, dan krijgt u geld terug. Daarnaast kunt u betalen met de Podiumcadeaukaart (theater) en de Digitale Bioscoopbon (film).

Servicekosten
Bij alle theaterboekingen berekent Theater de Schalm vanaf seizoen 2018-2019 € 1,25 servicekosten per kaartje met een maximum van € 5 per bestelling. Als u na betaling de toegangskaartjes thuisgestuurd wilt krijgen, betaalt u hiervoor € 2,50 verzendkosten. Het verzenden van e-tickets is zonder kosten. Bij filmboekingen betaalt u geen servicekosten. De servicekosten dekken o.a. de systeemkosten, datacommunicatiekosten, verkoopkosten, administratiekosten, kosten voor de klantenservice, bancaire kosten en transactiekosten. U betaalt deze kosten als tegemoetkoming in de kosten die Theater de Schalm maakt voor het verkopen van tickets.

Online Reserveren
Sinds mei 2017 werkt De Schalm met een nieuw ticketingsysteem. U ziet per voorstelling hoe u heel eenvoudig uw kaarten kunt bestellen, voortaan zonder login. U kiest uw voorstelling, het prijstype, u selecteert/checkt uw plaatsen in de plattegrond, vult uw e-mailadres in (en als u niet bekend bent aanvullende gegevens) en rekent af.

Als u via internet reserveert en betaalt, ontvangt u binnen enkele minuten automatisch een bevestiging per e-mail. Als u geen bevestiging ontvangt, is de reservering niet gelukt en moet u deze opnieuw ingeven. Neem bij twijfel even contact op met de theaterkassa (soms wordt een e-mailadres verkeerd ingevuld, waardoor de bevestiging nooit in uw inbox belandt).

Schalmreductiepas
In de maanden mei en juni 2017 kan de Schalmreductiepas besteld worden. Deze (digitale) pas kost 10 Euro en geeft circa 10% korting op kaarten besteld in de periode t/m 30 juni 2017 . Daarnaast zullen pashouders door het seizoen heen diverse kortingsacties ontvangen.
Bij het bestellen van kaarten online ziet u bij elke voorstelling de optie om deze pas aan te schaffen; uiteraard hoeft u maar 1x het gewenste aantal passen te bestellen (en niet opnieuw bij elke voorstelling). Heeft u een pas (of meer passen) besteld, dan kiest u bij de voorstelling voor pasprijs. Dit volgens het principe 1x pas = 1x pasprijs, 2x pas = 2x pasprijs, etc. Dus bestelt u 4 kaarten en heeft u 2 passen, dan kiest u 2x normale prijs en 2x pasprijs.

Tweede Rang
Vanaf seizoen 2017-2018 gebruikt Theater de Schalm in de Grote Zaal een 2e rang. Deze rang geldt voor alle plaatsen op de zijbalkons (laag en hoog); plaatsen waarbij het zicht ook duidelijk minder is. De prijs van een tweederangs kaartje is daarmee ook iets lager dan 1e rang.

Zitplaatsen kiezen bij reservering online
Voor theaterkaarten kunt u – vanaf het begin van het seizoen – uw eigen plaatsen uitkiezen. Bij het bestellen ziet u – na het kiezen van de prijzen van de voorstellingen – automatisch de plattegrond in beeld verschijnen.  Er is voor u al een selectie in de plattegrond gemaakt (rode bolletjes). Als u wenst, kunt u deze verplaatsen naar een andere plek.

E-tickets bij reservering
Als u kaarten via internet koopt, heeft u de mogelijkheid te kiezen voor een elektronisch plaatsbewijs. U kiest voor e-ticket via PDF (printbaar ticket op A4 – 1 stoel = 1 pagina) of een Walletticket (te downloaden op uw mobiele telefoon – niet om te printen).

Bestellen kaarten voor minder validen
In onze grote en kleine zaal zijn speciale plaatsen (bijvoorbeeld rolstoelplaatsen en plaatsen met extra beenruimte) gereserveerd voor minder validen. Wilt u hier gebruik van maken, dan vragen wij u contact op te nemen met onze theaterkassa. Deze plaatsen kunnen niet via internet besteld worden.

Annuleren theaterkaarten
Kaarten voor theatervoorstellingen kunnen tot 1 week voor de voorstelling terug gebracht worden. Bij ziekte of andere onvoorziene omstandigheden binnen 1 week kunnen we helaas geen kaarten terugnemen. Voor geretourneerde kaarten ontvangt u een tegoedbon welke u ook online weer kunt inleveren bij een volgende reservering. Voor deze service wordt € 2,- administratiekosten per kaart in rekening gebracht. Als u de kaarten ruilt voor een andere voorstelling in hetzelfde seizoen, betaalt u deze kosten niet. Wij geven geen geld terug.

 

Veelgestelde vragen
Kaartverkoop
Techniek
Schalm Cinema
Amateurkunst
Kids
Jongeren
Jonge honden
Theateravond Cadeau
Vier het leven
Privacy beleid (AVG)
Nieuws
Huisregels
meld je aan voor de nieuwsbrief
Op de hoogte blijven van bijboekingen nieuwe voorstellingen en nog veel meer leuks? meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Contact
  • Volg ons
  •   
Kantoor algemeen
Theaterkassa
blijf op de hoogte
Op de hoogte blijven van bijboekingen nieuwe voorstellingen en nog veel meer leuks? meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.