Veelgestelde vragen
................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

Hoe kan ik mijn kaarten bestellen?
De Schalm website (www.deschalm.com) is de makkelijkste en snelste plek om uw voorstellingen te bestellen, 24 uur en 7 dagen per week. U kunt op elke device (computer, laptop, tablet of mobiel) uw kaarten bestellen en afrekenen. U kiest per voorstelling het aantal gewenste kaarten in de juiste prijscategorie, bevestigt daarna de stoelen in de zaal en rekent af.

Vanaf wanneer kan ik losse kaarten kopen?
De voorverkoop voor iedereen start op maandag 22 mei 2018. U kunt dan kaarten voor 1 of meerdere voorstellingen bestellen via onze website. Vanaf maandag 28 mei kunt u ook telefonisch of rechtstreeks aan de theaterkassa kaarten voor seizoen 2018-2019 kopen, bestellen en afhalen.

Wanneer ben ik abonnementhouder?
U wordt automatisch abonnementhouder als u afgelopen seizoen minimaal 4 voorstellingen heeft besteld. In het nieuwe seizoen ontvangt u als eerste de brochure en neemt u deel aan de exclusieve voorverkoop vanaf 15 mei 2018 t/m maandag 21 mei. In deze periode bestelt u (minimaal) 4 theatervoorstellingen, en hiermee wordt u ook voor seizoen 2018-2019 (weer) abonnementhouder.

Hoe plaats ik een bestelling via de website?
U gaat naar www.deschalm.com en kiest een voorstelling die u wilt bezoeken. Na het invullen van het aantal plaatsen, het kiezen van een plaats in de zaalplattegrond, het kiezen van een betaalwijze en ticketkeuze vult u uw e-mailadres is. Als u bij ons bekend bent bevestigt u uw bestelling waarna u in het betaalscherm terecht komt. Bent u niet bekend bij ons, dient u eerst uw gegevens in te vullen voordat u uw bestelling kunt bevestigen. Nadat u heeft betaald ontvangt u per mail uw e-ticket of sturen wij uw ticket per post toe (als u daarvoor gekozen heeft).

Hoe weet ik of mijn internetreservering bij jullie is binnengekomen?
Als u via internet reserveert en betaalt, ontvangt u binnen enkele minuten automatisch een bevestiging per e-mail. Als u geen bevestiging ontvangt, is de reservering niet gelukt en moet u deze opnieuw ingeven. Neem bij twijfel even contact op met de theaterkassa (soms wordt een e-mailadres verkeerd ingevuld, waardoor de bevestiging nooit in uw inbox belandt).

Wat houdt tweede rang in?
Vanaf seizoen 2017-2018 gebruikt Theater de Schalm in de Grote Zaal een 2e rang. Deze rang geldt voor alle plaatsen op de zijbalkons (laag en hoog); plaatsen waarbij het zicht ook duidelijk minder is. De prijs van een tweederangs kaartje is daarmee ook iets lager dan 1e rang.

Ik ben minder valide. Hoe werkt het bestellen van kaarten dan?
In onze Grote Zaal en de Lindenzaal zaal zijn speciale plaatsen (bijvoorbeeld rolstoelplaatsen en plaatsen met extra beenruimte) gereserveerd voor minder validen. Wilt u hier gebruik van maken, dan vragen wij u contact op te nemen met onze theaterkassa. Deze plaatsen kunnen niet via internet besteld worden.

Wat is de Vroegboekpas?
De Vroegboekpas (voorheen Schalmreduktiepas) is uiteraard weer te bestellen. De pas kost 10 Euro en werkt volgens het principe 1 pas = 1x korting, 2 passen = 2x korting, etc. In combinatie met de pas kiest u dus bij elke voorstelling de pasprijs. Hiertoe vult u een vouchercode in, behorende bij de Vroegboekpas.
De vroegboekkorting op (de meeste) theatervoorstellingen is geldig t/m 30 juni 2018. Daarnaast ontvangen pashouders door het seizoen heen nog diverse aanbiedingen voor voorstellingen.

Kan ik kaarten kopen in de zomervakantie?
Reserveren via onze website is altijd mogelijk. Het versturen van normale tickets duurt in de zomerperiode wel iets langer dan gebruikelijk (e-tickets ontvangt u direct na betaling).  De theaterkassa kent in 2018 een zomersluiting van zaterdag 7 juli tot en met zondag 19 augustus (gelijk aan de basisscholen).

Kan ik mijn eigen zitplaatsen kiezen?
Ja, u kunt voor theaterkaarten in het seizoen 2018-2019 vanaf het begin uw eigen plaatsen uitkiezen. In het bestelproces ziet u na het kiezen van het aantal kaarten de plattegrond van de zaal automatisch in beeld verschijnen, met daarop uw gewenste aantal stoelen (in rood) geselecteerd. U kunt deze selectie naar wens aanpassen naar een andere plek in de zaal of direct bevestigen.

Wat zijn de betaalmogelijkheden?
Aan de theaterkassa kunt u contant, met pin, creditcard en de meest gangbare bonnen betalen (zie ook de vraag hieronder). Wij kunnen u daarnaast per e-mail een factuur toesturen of een digitale betaallink. Op de website kunt u online betalen met Ideal, creditcard, Podiumcadeaukaart en VVV-giftcard.

Ik heb theater- of tegoedbonnen. Kan ik die inleveren?
Aan onze theaterkassa kunnen de volgende (papieren) bonnen ingeleverd worden: de Nationale Theater- en Concertbon (niet voor film), Iris cheque (VVV-bon), VVV Giftcard, City Centrumbon, Nationale Bioscoopbon (alleen voor film) of Schalm cheque. Is er nog een restantbedrag over bij inleveren, dan krijgt u geld terug. Daarnaast kunt u betalen met de Podiumcadeaukaart (theater) en de Digitale Bioscoopbon (film). Dit zijn pasjes waar een tegoed naar keuze op gezet kan worden. Stuur pasjes nooit naar ons op. U kunt de kaarten kopen en verzilveren aan de balie van de theaterkassa.

Betaal ik extra kosten als ik theaterkaarten koop?
Bij alle boekingen gedurende het seizoen 2018-2019 berekent Theater de Schalm € 1,25 reserveringskosten per kaartje met een maximum van € 5,00 per bestelling. Als u na betaling de toegangskaartjes thuisgestuurd wilt krijgen, betaalt u hiervoor € 2,50 verzendkosten. Het verzenden van e-tickets is zonder kosten. De servicekosten dekken o.a. de systeemkosten, datacommunicatiekosten, verkoopkosten, administratiekosten, kosten voor de klantenservice, bancaire kosten en transactiekosten. U betaalt deze kosten als tegemoetkoming in de kosten die Theater de Schalm maakt voor het verkopen van tickets.

Wat zijn e-tickets?
Als u kaarten via internet koopt, heeft u de mogelijkheid te kiezen voor een elektronisch plaatsbewijs: een e-ticket. U ontvangt dan na betaling een e-mail met PDF-bijlage. Hierin vindt u al uw entreekaarten. U kunt deze printen of op uw mobiel laten zien in het theater. U hoeft dus niets meer in te wisselen bij de theaterkassa. Let op: 1 stoel = 1 pagina!

Ik heb 2 kaartjes gekocht met stoelnummers 18 en 20. Zitten we nu wel naast elkaar?
U zit zeker naast elkaar. De grote theaterzaal van De Schalm is wat stoelnummers betreft (zoals veel theaters) ingedeeld in even en oneven nummers. Elke rij begint met oneven nummers aan de rechterkant (1,3,5, etc) en even nummers aan de linkerkant (2,4,6, etc).

Wat houdt een voorstelling met staanplaatsen in?
Bij een beperkt aantal voorstellingen wordt de zaaltribune ingeschoven, waarmee staanplaatsen ontstaan. U vindt dit in de brochure terug bij de desbetreffende voorstellingen. Als het balkon in de grote zaal niet open gaat, betekent dit dat u bij deze voorstelling dus alleen kunt staan. Als het balkon wel open gaat, kunt u kiezen voor zitplaatsen op deze plek. Dit wordt dan duidelijk bij die voorstelling aangegeven. Bij het inschuiven van de tribune in de Lindenzaal vervallen altijd alle zitplaatsen.

Zijn er stoelverhogers?
Ja, bij alle jeugdvoorstellingen kunt u gebruik maken van stoelverhogers voor uw kinderen. U vindt deze stoelverhogers bij de zaalingangen.

Ik ben slechthorend. Hoe kan ik toch de voorstelling goed beluisteren?
Theater de Schalm beschikt over geluidsversterkende apparatuur, werkende via FM-apparatuur, van het merk Phonak. Deze apparatuur is in de grote zaal én Lindenzaal te gebruiken en verkrijgbaar in de garderobe. U kunt hier kosteloos gebruik van maken. Na afloop van de voorstelling levert u de apparatuur weer in bij de garderobe.

Waar kan ik de eindtijden van theatervoorstellingen vinden?
De eindtijden van theatervoorstellingen vindt u bij binnenkomst in het theater op de avond zelf. Het staat tevens in de infomail, die De Schalm een paar dagen voorafgaand aan de theatervoorstelling verstuurt (als uw e-mailadres bij ons bekend is). Uiteraard kunt u ook altijd bellen met de theaterkassa hierover.

Voorstelling uitverkocht en ik wil toch gaan. Wat kan ik doen?
Op het moment dat u reserveert en de voorstelling is uitverkocht, kunt u zich inschrijven voor de wachtlijst via e-mail reserveringen@deschalm.com (niet online). Mochten er nog plaatsen vrijkomen, dan nemen wij telefonisch contact met u op (we spreken geen voicemail in en sturen geen e-mail).

Hoe kan ik mijn kaarten annuleren?
Kaarten voor theatervoorstellingen kunnen tot 1 week voor de voorstelling terug gebracht worden. Bij ziekte of andere onvoorziene omstandigheden binnen 1 week kunnen we helaas geen kaarten terugnemen. Voor geretourneerde kaarten ontvangt u een tegoedbon welke u ook online weer kunt inleveren bij een volgende reservering. Voor deze service wordt € 2,- administratiekosten per kaart in rekening gebracht. Als u de kaarten ruilt voor een andere voorstelling in hetzelfde seizoen, betaalt u deze kosten niet. Wij geven geen geld terug.

Wat als een voorstelling wordt geannuleerd?
Het theaterprogramma is onder voorbehoud. Indien een voorstelling wordt geannuleerd brengen we u hiervan zo snel mogelijk op de hoogte. Bij annulering worden de kosten van uw theaterkaartje gerestitueerd.

Waarom is er geen kindprijs bij jeugdvoorstellingen?
De Schalm hanteert bij jeugd/familievoorstellingen één prijs. De kindprijs is komen te vervallen. De nu gehanteerde prijs voor jeugd/familievoorstellingen betreft een gemiddelde prijs. De prijs voor een volwassenenkaartje is dus relatief iets lager, en de prijs voor een kindkaartje iets hoger. Het betreft dus geen prijsverhoging van dit genre. Als er wel een kindprijs wordt vermeld, geldt deze voor kinderen tot en met 12 jaar.

Ik wil voor de voorstelling gaan eten, kan dat?
Theater de Schalm beschikt over een inpandig restaurant, waar u voorafgaand aan de voorstelling (of bij een middagvoorstelling erna) kunt dineren. Naast dat je bij D’n Burgemister heerlijke burgers kunt eten, kan je ook heerlijk lunchen of dineren van de kaart. Wanneer je voor de voorstelling een hapje komt eten, wordt ervoor gezorgd dat u op tijd bent voor de voorstelling. Het restaurant is geopend op:
Maandag: 11.00-17.00
Dinsdag t/m donderdag: 11.00-22.00
Vrijdag en zaterdag: 11.00-24.00
Zondag: 11.00-22.00
Reserveren is mogelijk via 040-2541475 of Info@burgemister.nl

 

 

Veelgestelde vragen
Kaartverkoop
Techniek
Schalm Cinema
Amateurkunst
Kids
Jongeren
Jonge honden
Theateravond Cadeau
Vier het leven
Privacy beleid (AVG)
Nieuws
Huisregels
meld je aan voor de nieuwsbrief
Op de hoogte blijven van bijboekingen nieuwe voorstellingen en nog veel meer leuks? meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Contact
  • Volg ons
  •   
Kantoor algemeen
Theaterkassa
blijf op de hoogte
Op de hoogte blijven van bijboekingen nieuwe voorstellingen en nog veel meer leuks? meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.