2 juni 2017
Interview met… Sjors van der Panne (za 17 juni in De Schalm)
................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

‘Tijdens mijn concerten word ik één met het publiek’


SJORS VAN DER PANNE MAAKT THEATERTOURNEE

Reserveren voor concert Sjors van der Panne op zaterdag 17 juni? Klik hier

Wie zat er niet op het puntje van z’n stoel, toen Sjors van der Panne bij The Voice of Holland het lied Zeg me dat het niet zo is inzette? Sindsdien timmert hij hart aan de weg. Komend seizoen is hij samen met een vierkoppige band te zien en te horen in 80 theaters en schouwburgen.

Je brak ruim een jaar geleden door via The Voice of Holland. Hoe is het daarna verder gegaan met jou?

“Het was best een gekke tijd. Opeens gingen alle deuren open, die de jaren daarvoor potdicht zaten. Terwijl ik toch al 10 jaar lang heel erg mijn best deed in de muziek. Nog voor de finale van The Voice mocht ik optreden voor koning Willem-Alexander en niet veel later voor de hele Koninklijke familie. En ik werd gevraagd om Nederlandstalige klassiekers van mijn grote helden Brel, Boeijen en Shaffy te zingen in Het Concertgebouw. Dat was dus echt te gek. Het eerste optreden was zo snel uitverkocht, dat we verspreid over een jaar uiteindelijk 10 concerten hebben gegeven. Een record! Voor het eerste concert kon ik een week niet slapen van de spanning, maar tegen het einde van de reeks voelde die zaal als mijn huiskamer. Van die concerten hebben we een live album uitgebracht met daarop de beste Nederlandstalige liederen die ik ken. Gelijk daarna ben ik gaan schrijven voor mijn nieuwe album.”

Jouw nieuwe album verschijnt in het najaar van 2016. Kun je daar al wat meer over vertellen?

“In de laatste maanden heb ik bijna elke week een nieuw lied geschreven. Soms alleen, soms met mijn muzikanten en ook samen met Duncan de Moor, die ik bij The Voice heb leren kennen. Hij is een muzikaal genie en we hebben een enorme klik. Ook had ik nog een aantal nummers liggen, die al wel geschreven, maar nog niet opgenomen waren. In de afgelopen periode zijn mijn bandleden en ik de studio van Sander Geboers ingedoken. Sander is de muzikale rechterhand van Claudia de Breij en de componist van Mag ik dan bij jou? Over de nieuwe liedjes kan ik alleen maar zeggen dat ik er verschrikkelijk blij van word. Het zijn nederpopliedjes met een positief geluid en dat is nodig in deze tijd. Het zijn liedjes van hoop, troost, verlangen én blijdschap. Ik denk dat ze tijdens de theaterconcerten heel goed tot hun recht komen.”

Een zeer verdiende doorbraak, een glansrijke start in Het Concertgebouw, een cd met eigen werk en een theatertournee… Kun je zeggen dat je je doelen bereikt hebt?

“Hahaha, als dat zo is, dan stel ik nu direct een paar nieuwe doelen. Ik wil namelijk minstens 80 worden in de muziek. Maar het klopt wel een beetje. Vanaf mijn twintigste weet ik dat ik mijn geld wil verdienen als zanger. En het was wat jaren afzien, maar nu lukt het me toch mooi maar. Eindelijk kunnen mijn vader en moeder trots op me zijn. Toch moet er nog veel gebeuren hoor: na Nederland wil ik Vlaanderen veroveren en optreden tijdens Vrienden van Amstel Live staat ook nog hoog op mijn wensenlijstje.”

Dit theaterseizoen ga je op tournee door het hele land. Wat kunnen de mensen verwachten?

“Samen met mijn muzikanten speel ik de mooiste liedjes van Nederland en mijn eigen nummers. Elke keer weer moet het een muzikaal feest worden. De liedjes die ik zing, heb ik allemaal gekozen omdat ze iets over mijn leven en mijn gevoel vertellen. Eigenlijk vertel ik met elk lied een verhaal. Tijdens de concerten worden mijn muzikanten, het publiek en ik één met elkaar. Zo voel ik dat. Er komen gevoelige, treurige liedjes voorbij, troostrijke liedjes, zwaardere nummers vol passie en vuur en ook genoeg blije liedjes. We gaan het samen beleven, we delen echt iets met elkaar en aan het eind van het feest gaat iedereen met een goed gevoel naar huis.”

Sjors van der Panne en zijn muzikanten geven op zaterdag 17 juni een concert in Theater de Schalm in Veldhoven. De kaartverkoop verloopt via het theater.

Door Daan Bartels

Nieuwsoverzicht
meld je aan voor de nieuwsbrief
Op de hoogte blijven van bijboekingen nieuwe voorstellingen en nog veel meer leuks? meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
DEEL DEZE VOORSTELLING MET JE VRIENDEN
DELEN OP FACEBOOK
Contact
  • Volg ons
  •   
Kantoor algemeen
Theaterkassa
blijf op de hoogte
Op de hoogte blijven van bijboekingen nieuwe voorstellingen en nog veel meer leuks? meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.