5 juni 2018
Interview met Stijn en Janouk: hoofdrolspelers Hans & Grietje (17 juni)
................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

Stijn Mac Gillavry en Janouk Kelderman spelen Hans & Grietje in de gelijknamige Sprookjesmusical van Van Hoorne Entertainment (producent van oa Roodkapje, Fien en Teun en Pipo de Clown). Op zondag 17 juni (13:30u en 16:00u) staan zij – met de hele cast en natuurlijk prachtige decors – op het podium van Theater de Schalm in Veldhoven!
Reden genoeg om Stijn en Janouk een aantal vragen te stellen over hun rol in deze musical. 

Wat kunnen we van deze voorstelling verwachten?
Janouk: “Een vrolijke, kleurrijke, energieke voorstelling met het eeuwenoude sprookje van Hans & Grietje als verhaal. Het zou geen voorstelling van Van Hoorne Entertainment zijn zonder een kleine twist. De heks uit het oorspronkelijke sprookje is vervangen door het hilarische tovenaarsduo Titus & Fien. Zij staan garant voor de vele komische scènes. Daarnaast spat de energie van deze voorstelling af, omdat er veel uptempo nummers in zitten met gave choreo’s en zelfs een tapnummer. Bovendien staat Van Hoorne Entertainment bekend om hun interactie, dus ook bij deze voorstelling zullen we alle jongens, meisjes, papa’s, mama’s, opa’s en oma’s laten meeswingen.”
Stijn: “Hans & Grietje is een échte familiemusical voor jong én oud. Een show vol energieke dans, leuke liedjes, humor, spanning en avontuur! Je komt niet alleen naar een ontzettend leuke voorstelling kijken, maar je kan na de show ook op de foto met je favoriete sprookjesfiguur. Ook is er een Sprookjesafterparty waar je nog kan meedansen en zingen.”

Wat vind je leuk aan sprookjes en wat is je favoriete sprookje?
Stijn: “Sprookjes zijn iets magisch. Kinderen geloven écht in deze wereld. Het is dan ook zo mooi om te zien dat ik ze als Hans kan meenemen naar een andere wereld, waarin alles kan. Daar word ik heel gelukkig van. Ik vind het sprookje van Hans & Grietje zeker ook het leukst. Wie wil er nu niet wonen in een huisje van snoep?”
Janouk: “Het mooiste aan sprookjes is inderdaad dat alles kan en mogelijk is. Zoals dat huisje van snoep. Daarom was Hans & Grietje vroeger ook al mijn favoriete sprookje. Ik kon urenlang fantaseren over mijn eigen snoephuisje. Ik heb zelfs mijn eigen snoephuisjes ‘ontworpen’. Daar kwamen vaak de meest kleurrijke creaties uit.”

Wat vind je het leukst aan het spelen in Hans & Grietje De Musical?
Stijn: “Het is zo heerlijk om te spelen in een sprookje. Dat ik weer even kind mag zijn én spelen. Het is fantastisch om lekker te mogen dansen en om al mijn energie daarin te steken. Daarbij zijn de scènes met Titus & Fien enorm hilarisch, dus ik moet altijd zo hard proberen om m’n lach in te houden.”
Janouk: “De snelle afwisseling van scènes, liedjes en choreo’s. Volgens mij verveel je je als publiek bij deze voorstelling nooit! Wij als cast zitten in ieder geval geen seconde stil. Het ene moment staan we op het toneel een vrolijk nummer te zingen met een toffe tapchoreo en het andere moment rennen we op voor een serieuze spelscène.”

Wat vind je het leukste liedje in de voorstelling en waarom?
Janouk: “‘Later als ik groter ben’, omdat het een heerlijk, jazzy nummer is om te zingen. Ik hou van de blazers die erin zitten en ik vind de choreo die erbij hoort met alle attributen superleuk om te doen. Daarnaast denk ik dat het een leuk en herkenbaar nummer is voor de kinderen in de zaal; die denken allemaal na over wat ze later willen worden.”
Stijn: “Het nummer “Aan de slag” is één van mijn favoriete nummers. Dit is het grote dansnummer van de show. Er wordt niet alleen gedanst, maar ook getapt. Hoe gaaf is dat! Maar daarnaast mag ik ook het mooie rustige nummer ‘Het komt wel goed’ zingen als ik opgesloten zit in de kooi. Ik kan gewoon niet kiezen, het zijn allemaal leuke liedjes.”

Herken je wat van Hans/Grietje in jezelf?
Janouk: “Toen ik zelf nog kind was, kon ik, net als Grietje, best wel moederen over mijn broertje. Ik denk dat alle grote zussen dat wel hebben bij hun jongere broertjes of zusjes.”
Stijn: “Ik herken ook zeker wat van Hans in mij. Hans is wel wat jonger dan ik, maar ik ben in het dagelijkse leven ook een energieke stuiterbal en een beetje een dromer, net als Hans.

Acteren, dansen of zingen; wat doe je het liefst?
Janouk: “Oei, dat vind ik heel lastig. Ik kan nooit zo goed kiezen. Dansen doe ik al heel mijn leven, vanaf dat ik kon lopen. Ik kan me dus geen leven voorstellen zonder dansen. Maar zonder muziek geen dans, dus muziek maken en zingen doe ik ook heel graag. Acteren is mijn nieuwste passie, daar begon ik vrij laat mee. Maar juist daarom vind ik dat op dit moment wel het leukst, als ik dan toch moet kiezen 😉.”
Stijn: “Haha, ik kies gewoon niet. Ik vind alle drie de disciplines even leuk om te doen, vooral de combinatie hiervan. Het is heerlijk om ze te combineren.”

Zijn er musicals waarin je nog graag eens zou willen spelen?
Janouk: “Ja, komische musicals of kluchten lijken me fantastisch om nog eens te doen. Ik hou ervan om te experimenteren met komische scènes en timing.”
Stijn: “Ik vind het heerlijk om in familievoorstellingen te spelen, en dan vooral in sprookjes. Het is zoiets magisch! Je kan kinderen helemaal meenemen in die belevingswereld van prinsen en prinsessen.”

Wat zou je tegen de kinderen willen zeggen die komen kijken in het theater?
Janouk: “Kom allemaal met je ouders, broers en zussen, opa’s en oma’s kijken in het theater bij jou in de buurt naar Hans & Grietje De Musical. Trek je allermooiste outfit uit de verkleedkist, en wie weet, win je een mooie prijs. Kom genieten van een energieke, vrolijke voorstelling en vergeet vooral niet mee te zingen en te dansen.”
Stijn: “Laat je verrassen door dit suikerzoete sprookje! Jullie gaan ongetwijfeld een geweldige voorstelling beleven met jullie familie. Wij beloven dat het één groot feest wordt. Na de voorstelling zie je ons zelfs met alle andere acteurs in de foyer voor een uitgebreide meet & greet.”
Janouk en Stijn: “Wij hebben er zin in! Jullie ook? Tot snel in het theater!”

Klik hier voor meer informatie over de voorstelling op 17 juni

Nieuwsoverzicht
meld je aan voor de nieuwsbrief
Op de hoogte blijven van bijboekingen nieuwe voorstellingen en nog veel meer leuks? meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
DEEL DEZE VOORSTELLING MET JE VRIENDEN
DELEN OP FACEBOOK
Contact
  • Volg ons
  •   
Kantoor algemeen
Theaterkassa
blijf op de hoogte
Op de hoogte blijven van bijboekingen nieuwe voorstellingen en nog veel meer leuks? meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.