28 september 2016
Lokaal talent met eerste avondvullende debuutvoorstelling
................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

Thijs van de Meeberg kan zonder moeite het nieuwste cabarettalent van Nederland worden genoemd. De 26-jarige cabaretier, woonachtig in Eindhoven en afgestudeerd aan de Koningstheateracademie in Den Bosch, sleepte in 2015 tijdens het prestigieuze Leids Cabaret Festival zowel de jury- als de publieksprijs in de wacht. Na een jaar van optreden en schrijven is hij nu op tournee met zijn debuutvoorstelling ‘Er mag gedanst worden’. Thijs staat op dinsdag 11 oktober in het Veldhovense theater De Schalm.

In deze eerste avondvullende voorstelling belandt Thijs geheeld onbedoeld in activiteitencentrum Het Klaverblad. Samen met de doelgroep mag hij lampionnen gaan vingerverven. Thijs verzet zich hevig, maar niemand ziet dat hij niet thuis hoort in Het Klaverblad. Nadat hij in de isoleercel belandt komt de vraag: ben ik wel wie ik denk te zijn? Thijs zoekt in zijn show naar de juiste uitweg uit ogenschijnlijk simpele dilemma’s. Maar wat is de juiste uitweg? Dolend in verhalen waar werkelijkheid en waanzin door elkaar lopen zoekt Thijs naar de eerlijke balans.

 

Enkele vragen aan Thijs over zijn weg naar het podium:

 

Wanneer wist je dat je cabaretier wilde worden?

Het is een beetje het cliché van de jongensdroom, maar ik zag als 11 jarige Youp van ’t Hek op tv. Ik hoorde hem dingen zeggen die ik niet durfde te denken, maar waar mijn ouders wel om moesten lachen. Die spanning vond, en vind ik overigens nog steeds, fascinerend.

 

Gaat het jou alleen om de lach?

Voor een groot deel wel natuurlijk. Het is cabaret en dat gaat om de humor. Door overdrijven of relativeren maak je bepaalde elementen uit het leven behapbaar. Voor mij persoonlijk geldt wel dat ik graag een compleet en rond verhaal vertel. Ik begin het maken van de voorstelling bij de inhoud. Je zou kunnen zeggen dat ik misschien wel een soort van dominee in mij heb, want mijn streven is dat ik met mijn voorstelling aan zet tot reflectie. Dat men na afloop anders naar zichzelf en de wereld kijkt. Maar de weg daarnaar toe is een leuk, absurd en ijzersterk verhaal.
Het Leids Cabaret festival roemde niet alleen het improviserend vermogen van Thijs, maar ook zijn moraal. Er mag gedanst worden is dan ook een scherpe conference bol van verhalen. De regie is in handen van Anemoon Langenhoff en Pieter Bouwman.

Nieuwsoverzicht
meld je aan voor de nieuwsbrief
Op de hoogte blijven van bijboekingen nieuwe voorstellingen en nog veel meer leuks? meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
DEEL DEZE VOORSTELLING MET JE VRIENDEN
DELEN OP FACEBOOK
Contact
  • Volg ons
  •   
Kantoor algemeen
Theaterkassa
blijf op de hoogte
Op de hoogte blijven van bijboekingen nieuwe voorstellingen en nog veel meer leuks? meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.