4 november 2015
Za 21 november De Schalm op TV bij Theaterkids
................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

Hoe zenuwachtig is een acteur voor hij op moet? Wat doet pers bij een rode loper? Hoe wordt een theaterdecor gemaakt?

Bij de voorstelling van Robin Hood en het Verdwenen Goud zijn in ons theater opnames gemaakt voor Theaterkids, een nieuw programma van RTL Telekids.
Op zaterdag 21 november vanaf 11.40 uur zijn deze opnames te zien op televisie! Leuk als je ook kijkt dan.

Kinderen nemen uniek kijkje achter de schermen in Theaterkids
Vanaf zaterdag 7 november neemt presentatrice Keet! in het nieuwe RTL Telekids programma Theaterkids samen met nieuwsgierige kinderen een kijkje achter én voor de schermen bij verschillende familie- en kindervoorstellingen. Op deze manier ontdekken kinderen in de leeftijd van 8 tot 10 jaar de interessante en snel bewegende wereld van theater en entertainment.
Vele aspecten van het theatervak worden belicht. Zo ontmoeten de kinderen de cast van een familievoorstelling, kunnen ze een échte eigen rol in een theaterstuk vervullen, zien ze hoe decors worden gebouwd en ontdekken ze hoe het is om een acrobaat te zijn. Keet! en de kids komen álles te weten over de cast, crew én de bezoekers bij een theatervoorstelling. Hoe voelt een acteur zich voordat hij het podium op gaat en hoeveel zin hebben de bezoekers om een voorstelling te gaan bekijken? Keet! en de kinderen ontdekken hoe het er backstage aan toe gaat bij De Gelaarsde Poes, bij de perspresentatie van Suske en Wiske De Musical en leren alles over de kinderballerina’s bij het Nationaal Ballet. Ook staan de kids aan de rode loper bij premières van theatervoorstellingen, zoals Rapunzel De Musical.
In iedere aflevering geeft een driekoppige kidsjury op een eigenwijze en kritische manier hun mening over een voorstelling. Wat vinden zij van de dans, zang, kostuums en het decor?
Theaterkids wordt geproduceerd door van Hoorne Televisieproducties, en is vanaf 7 november elke zaterdag rond 11.40 uur en elke zondag rond 14.30 uur (herhaling) te zien bij RTL Telekids op het kanaal van RTL 8.

 

Theaterkids

Nieuwsoverzicht
meld je aan voor de nieuwsbrief
Op de hoogte blijven van bijboekingen nieuwe voorstellingen en nog veel meer leuks? meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
DEEL DEZE VOORSTELLING MET JE VRIENDEN
DELEN OP FACEBOOK
Contact
  • Volg ons
  •   
Kantoor algemeen
Theaterkassa
blijf op de hoogte
Op de hoogte blijven van bijboekingen nieuwe voorstellingen en nog veel meer leuks? meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.