29 februari 2016
Sub Umbra zet jubilarissen in het zonnetje
................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

Afgelopen zondag gaven alle orkesten van Sub Umbra acte de présence tijdens een familieconcert in Theater De Schalm te Veldhoven.

Slagwerkgroep SUpercussion beet het spits af met het slagwerkstuk “ge-emmer” waarbij dankbaar gebruik werd gemaakt metselemmers. Na diverse stukken, al dan niet met traditioneel slagwerk, volgt het beginnersorkest. Tezamen met 1e jaar leerlingen, wordt het stuk “promenade” gespeeld. De Fitskapel Veldhoven zorgt voor een luchtig intermezzo met onder andere “hé gaode mee” en “echte vrienden”. Daarna is het de beurt aan het groot harmonieorkest, onder leiding van Sef Pijpers met “Raymond Ouverture” en “The Cry of het last unicorn”

Na de pauze worden de jubilarissen in het zonnetje gezet:
Linda van Rooij en John Hazenberg zijn 12,5 jaar lid, René van den Boogaard, Gert Verhagen en Corrie Bazelmans zijn 25 jaar lid. Els Janssens is 40 jaar lid. Leo van Keulen is op zijn 83e al 65 jaar lid en is daarmee het oudste nog musicerende lid van het orkest. Het langste lidmaatschap is voor “nestor” Tony van Rooij (70 jaar lid). Tony heeft het Sub Umbra virus inmiddels overgegeven aan zijn (klein) kinderen.

Dat Sub Umbra een kweektuin is voor jong talent wordt bewezen door diverse stukken (“around the world in 80 days” en Concerto d’amor”) gespeeld door het harmonieorkest tezamen met het leerlingenorkest. Het harmonieorkest sluit fenomenaal af met “El Torico de la Cuerda”. Sub Umbra heeft met deze presentatie weer eens bewezen “niet de grootste te zijn, wel net even anders en altijd bruisend”.

Om dit alles mogelijk te maken, kan een orkest niet meer alleen afhankelijk zijn van contributies en subsidies.
Zaterdagochtend 5 maart organiseert Sub Umbra een potgrondactie in de wijken Meerveldhoven en d’Ekker (zie www.subumbra.nl).

Nieuwsoverzicht
meld je aan voor de nieuwsbrief
Op de hoogte blijven van bijboekingen nieuwe voorstellingen en nog veel meer leuks? meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
DEEL DEZE VOORSTELLING MET JE VRIENDEN
DELEN OP FACEBOOK
Contact
  • Volg ons
  •   
Kantoor algemeen
Theaterkassa
blijf op de hoogte
Op de hoogte blijven van bijboekingen nieuwe voorstellingen en nog veel meer leuks? meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.