Lang zal hij leven

Nachtzon Media
Morele dilemma’s rond euthanasie bij dementie
Tue 15 Oct '24
Tue 15 Oct '24

Hoe kom je verder als standpunten onoverbrugbaar lijken te zijn?
Een interactieve theatervoorstelling over morele dilemma’s rond euthanasie bij dementie.

Dirk-Jan is 80 en heeft vergevorderde dementie. Toen Alzheimer bij hem geconstateerd werd, vijf jaar geleden, heeft hij een wilsverklaring opgesteld. Hij wil niet naar een verpleeghuis en ook niet in de situatie belanden waarin hij zijn autonomie en zijn verstand kwijt is. Boven alles, wil deze voormalige onderwijzer zijn waardigheid houden: liever dood dan zichzelf kwijtraken. Nu lijkt het zover te zijn. Dirk Jan is bij flarden helemaal de weg kwijt en de situatie thuis is niet meer houdbaar. 

Inclusief nabespreking met het Radboudumc, waarin u de gelegenheid krijgt met elkaar en met een expert verder te spreken over het thema van de voorstelling. Het nagesprek duurt +/- 25 minuten.

Radboudumc onderzoek naar de voorstelling ‘Lang zal hij leven’ 

Het Radboudumc doet in het kader van de voorstelling ‘Lang zal hij leven’ onderzoek naar meningen over het levenseinde van mensen met dementie. De resultaten van het onderzoek zijn belangrijk, omdat ze worden gebruikt om de zorg voor mensen met dementie te verbeteren. Wij willen u graag uitnodigen om deel te nemen aan dit onderzoek.

Deelname
Als u meedoet, sturen we u twee vragenlijsten toe:

1.       Enkele dagen vóór de voorstelling (benodigde invultijd +/- 10 minuten)
2.       Enkele dagen ná de voorstelling (invultijd +/- 10 minuten)

In de vragenlijsten vragen we u naar uw mening over levenseinde bij dementie.
Wilt u meedoen aan dit onderzoek? Klik dan hier om u aan te melden.

U komt dan bij een aanmeldformulier waarop u uw emailadres aan ons kunt doorgeven. Wij zullen uw emailadres alleen gebruiken voor het versturen van meer informatie over het onderzoek en de twee vragenlijsten.

Vragen
Heeft u nog vragen over het onderzoek? Neem dan contact op met drs. Marjan Knippenberg (onderzoeksmedewerker) van de afdeling IQ Health van het Radboudumc, via marjan.knippenberg@radboudumc.nl




Credits

Met Joop Keesmaat, Annemarie Prins, Anke van ‘t Hof, Harpert Michielsen, Catalijn Willemsen en Madeleen Driessen.