FunkyFest

Met Brabant Funk & Ooh My Soul
Cityfest 2024
Sat 28 Sep '24 20:00 - 23:30
Sat 28 Sep '24
20:00 - 23:30

Welkom bij Funkyfest!

Ga deze zaterdagavond helemaal uit je dak in De Schalm! In een Vlakke Zaal (staplaatsen in de zaal) kan je dansen en meezingen tijdens de optredens van twee swingende bands! Vrije inloop en gratis toegang. 

Let op: Er zijn geen zitplaatsen in de zaal deze avond (het balkon is dicht). 

---

Brabant Funk met Bertus Borgers
Rockveteraan Bertus Borgers (1947) wordt een dagje ouder en gaat er even bij zitten. 

Want met Brabant Funk wil hij tussen de nummers door wat ruimte hebben om te kunnen vertellen over zijn leven als muzikant. Een leven wat zich al sinds de jaren zestig heeft afgespeeld zowel op als achter het podium. 

Achter het podium is Bertus behalve een familieman, een songwriter en een schrijver. Op het podium is hij altijd een zanger gebleven die met plezier saxofoon speelt. Of als je wil, een saxofonist die graag zowel nieuwe songs als oude successen over het voetlicht brengt. En dat altijd met respect voor zijn roots in rock, soul en blues. 

In Brabant Funk wordt hij begeleid door een akoestische line-up. 

Met zijn broer Ruud op gitaar en de neefjes Bertho en Maurice Christian George op cajon en bas, is ook de familie weer stevig vertegenwoordigd op het podium..

---

Ooh My Soul is een 10-koppige band uit Eindhoven die een ode brengt aan de rauwe soulmuziek uit de jaren zestig. Denk aan legendarische artiesten als Otis Redding, Aretha Franklin, James Brown, Sam & Dave, Wilson Pickett, Etta James en vele anderen.

Ooh My Soul speelt bekende én minder bekende nummers van deze grootheden uit de swinging sixties. Dat doet de band met overgave, energie en toewijding. Want sixties soul klinkt maar op één manier lekker: met veel drive, passie en een beetje schurend.

Ooh My Soul is in de huidige bezetting actief sinds 2016. De groep bestaat uit leden die allemaal jarenlang ervaring hebben in uiteenlopende bands, muziekgroepen en orkesten.

---

Vrije inloop, vooraf reserveren is niet mogelijk. 

Program

20.00 - 21.15 uur: Brabant Funk
22.00 - 23.30 uur: Ooh my Soul

Credits

Bezetting Brabant Funk:
Bertus Borgers - vocal, sax
Ruud Borgers - gitaar, backing vocal
Wouter “Bertho” Mollen - cajon, backing vocal
Maurice Christian George - bas

Bezetting Ooh my Soul:
Michel van den Einden – zang
Leonoor van Gompel – zang
Dirk Snellen – bas
Simon Rood – drums
Jouri van Thuijl – gitaar
Kees Kooijman – toetsen
Gijs Timmers – tenorsaxofoon
Pim van Hezewijk – trompet
Willemijn Kruizinga – trompet
Eric-Jan Kroot - baritonsaxofoon