MusicFest

City in Harmony en Singing City
Cityfest 2024
Sun 29 Sep '24 10:30 - 12:10
Sun 29 Sep '24
10:30 - 12:10

City in Harmony
In 1871 ontstond het eerste harmonieorkest van Veldhoven in Zeelst: l’Union Fraternelle. Later volgde het Veldhovens Muziekkorps (1894), Harmonie St Cecilia (1907) in Oerle en Harmonie Sub Umbra (1934) in Meerveldhoven. De vier orkesten hebben als belangrijk speerpunt om de jeugd te inspireren en te stimuleren om muziek te maken en voor dit concert zijn de leerlingen- en opleidingsorkesten samengevoegd om één groot Veldhovens Jeugdorkest te formeren. Het groot Veldhovens Jeugdorkest staat deze keer onder leiding van Thom Roosen.

Na het optreden van het groot Veldhovens Jeugdorkest is het de beurt aan het slagwerkensemble van het Veldhovens Muziekkorps. Dit ensemble staat onder leiding van Paul van Lokven.

Het Hee Doede Mee orkest van het Veldhovens Muziekkorps is in januari van het vorig jaar van start gegaan met muzikanten die nog nooit een instrument hebben bespeeld en muzikanten die hun hobby weer opnieuw hebben opgepakt. Het orkest wil zich graag laten zien en horen en sluit deze editie van City in Harmony af. Mocht je na afloop interesse hebben om je muziekhobby (weer) op te pakken, neem dan contact op met het VMK voor meer informatie.

Singing City-2
In Veldhoven wordt er heel graag gezongen! Dat blijkt wel uit de vele koren die Veldhoven rijk is. Neem plaats in Theater de Schalm tijdens Singing City en geniet van de diversiteit aan stijlen en koorklanken. Maak kennis met Het Veldhovens Mannenkoor, het Veldhovens Kamerkoor, Hajim, Sheliak, Phoenix en After Eight die elk hun eigen unieke geluid laten horen.

Bij Art4U kan je op zaterdag 28 september genieten van Singing City-1, met de koren Multiple Voice, Cantare en Amice en TOP Veldhoven.

Vrije inloop, vooraf reserveren is niet mogelijk. 

 

Program

10.30-12.00 uur:
City in Harmony – Groot Veldhovens Jeugdorkest – Slagwerkensemble – Hee Doede Mee

13.30-16.30 uur: Singing City-2