Brilliant Moments in Harmony

Sub Umbra & Philharmonie Leende
Sat 2 Nov '24 20:00 - 22:00
Sat 2 Nov '24
20:00 - 22:00
  • Sat 2 Nov '24
    20:00 - 22:00
    Interval 20:45
    Grote Zaal

Solistische passages en briljante uitbarstingen voeren je als luisteraar mee naar de beleving van fantasierijke avonturen, opzwepende dansen en de oneindigheid van de natuur. Geniet van een uitdagend en energiek programma, uitgevoerd door twee unieke orkesten:

Harmonieorkest Sub Umbra 

Muziekvereniging Sub Umbra uit Meerveldhoven viert haar 90-jarig bestaan! Hoewel ze de jongste harmonievereniging in Veldhoven is, onderscheidt Sub Umbra zich met haar vier volwaardige harmonieorkesten door een avontuurlijke en eigenzinnige aanpak. Als jongste telg van de muzikale familie staat Sub Umbra open voor muzikanten van alle leeftijden, van gepassioneerde amateurs tot doorgewinterde professionals die graag hun grenzen verleggen.

Altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen, kijkt Sub Umbra graag over de grenzen van het bekende. Onder leiding van hun getalenteerde dirigent Arjan Gaasbeek, die in 2017 zijn studie orkestdirectie afrondde aan het conservatorium in Groningen, streeft het orkest ernaar verfrissend en vernieuwend te blijven. Met een geweldig resultaat op het Concertconcours in Zutphen in 2019 en 2023, zetten ze nu koers naar een nieuwe muzikale uitdaging waar zij met dit fantastische concert “Brilliant Moments in Harmony” het jubileumjaar afsluiten. Kom en ervaar zelf waarom Sub Umbra zo’n bijzondere plek inneemt in de harmoniewereld!

Koninklijke Fanfare Philharmonie Leende

Het Fanfare Orkest, ook wel Groot Orkest genoemd, bestaat uit een vijftigtal muzikanten, het komt uit in de Eerste Divisie en staat onder leiding van dirigent Paul van Gils. Het Fanfare Orkest vormt een combinatie van ervaren leden met jeugdige talentvolle blazers en slagwerkers, veelal uit eigen opleiding.

Het orkest treedt regelmatig op, niet alleen tijdens zelf georganiseerde concerten en uitwisselingsconcerten, maar ook bij speciale gelegenheden in het dorp. Denk hierbij aan Koningsdag, dodenherdenking, carnaval, kermis en het inhalen van Sinterklaas. Daarnaast brengt het orkest serenades bij 90- en 100-jarigen, bij jubilerende organisaties, bij het uitreiken van een Koninklijke Onderscheiding en bij gouden huwelijken. Kortom, de fanfare speelt een prominente rol in de gemeenschap.

Op 24 november a.s. gaat de Fanfare Philharmonie Leende de uitdaging aan om deel te nemen aan het Concertconcours in De Schalm te Veldhoven.

Program

Programma 2 november 2024, aanvang 20.00 uur

Harmonieorkest Sub Umbra
o.l.v. Arjan Gaasbeek

-          Cerulean Overture -  Julio Domingo

-          Concerto for Marimba – Emmanuel Séjourné – Solist: Ties Janssen op Marimba

-          A Vision of the first light – Satoshi Yagisawa

-          Hymn of the Highlands – Philip Sparke

-          Galop van Geneviève de Brabant – Offenbach

Koninklijke Fanfare Philharmonie Leende
o.l.v. Paul van Gils

-          Perthshire Majesty – Samuel Hazo

-          Migyur – Eric Swiggers

-          Knocking at Heaven’s Gate – Jan van der Roost